Hoe kom je aan een energielabel?

Een energielabel voor jouw woning is in 5 stappen geregeld!

In 5 stappen geregeld!

Je neemt contact op met Energie Label Adviseur via telefoon of e-mail of vult het formulier op deze pagina in.

De Energie Label Adviseur komt bij je langs om de verschillende kenmerken op het gebied van energie van jouw huis vast te stellen. Dit bezoek duurt maximaal 2 uur.

De Energie Label Adviseur registreert het energielabel in de landelijke database EP-online.nl.

Jij ontvangt van de Energie Label Adviseur een document met het label.

Het label is 10 jaar geldig. Je kunt op het document en op EP-online.nl precies vinden tot wanneer jouw energielabel geldig is.

Niet iedereen mag een energielabel afgeven

Door een afpraak te maken met de Energie Label Adviseur weet je zeker dat alle zaken rondom het energielabel snel en goed geregeld zijn. De ervaren, gediplomeerde medewerkers zullen je woning opnemen, inmeten en beoordelen. Natuurlijk werken zij volgens de NTA 8800-methode. Deze methode is gebaseerd op de Europese normen voor het bepalen van het juiste energielabel.

Energielabel aanvragen

Energielabels woning

Let op het energielabel bij het kopen van een huis

Ben je op zoek naar een ander huis? Kijk dan verder dan alleen de locatie en het aantal kamers, controleer ook direct het energielabel. Door te kiezen voor een huis met een groen energielabel (labelklasse A+++ tot B) zorg je voor lagere energierekeningen, meer comfort en een beter milieu. Wist je dat een huis met labelklasse A+++ tot B in 10 jaar tijd duizenden euro’s goedkoper zal zijn dan een huis met een labelklasse F of G. Het kan dus een betere investering zijn om te gaan voor een iets duurder huis wanneer dit energiezuiniger is.

Is het energielabel niet direct vindbaar? Vraag hier dan altijd naar bij de verkoper of de verkoopmakelaar. Als koper heb je recht op een energielabel.

Hoe kun je je huis energiezuiniger maken?

Wil je je huis graag energiezuiniger maken maar weet je niet waar je moet beginnen? Kijk dan eens op verbeterjehuis.nl, een website van de Rijksoverheid. Je kunt hier een check doen om te zien waar de verbeterpunten voor jouw woning liggen.

Denk dan bijvoorbeeld aan vloerisolatie, dakisolatie en isolatie van de muren en de kruipruimte. De keuze voor HR++ glas is snel gemaakt als het op het besparen van energie aankomt. Zonnepanelen zijn zeer sterk in opkomst, maar nog lang niet op alle daken aanwezig. Wie weet kan ook hier winst worden behaald.

Wat zijn de voordelen van een goed geïsoleerd en zuinig huis?

Energielabel aanvragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!