Maatwerk Endergielabel Advies

Een rendabele en duurzam oplossing

Maatwerk Energielabel Advies

Persoonlijk advies is een van de meest uitdagende producten in energiemanagement. Op basis van objectieve rekenmodellen berekenen EP-adviseurs verschillende investeringsmogelijkheden voor woningen of utiliteitsgebouwen gedurende de afschrijvingsperiode. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit advies op maat. Dit betekent dat de beoordelaar bij het maken van de berekeningen expliciet aandacht zal besteden aan het specifieke gebruik van het gebouw.

Gebruikers kunnen in één oogopslag zien of een hybride warmtepomp het meest effectief is, of dat er hoogrendementsglas moet worden geplaatst. De meest kosteneffectieve oplossing kan van persoon tot persoon verschillen. Individueel overleg is dan ook de meest waardevolle manier om de duurzaamheid op individueel niveau te vergroten.

Ook voor financieringsaanvragen en leningen wordt persoonlijk advies gebruikt, zoals Programma Energiezuinige Woningfinanciering (SEEH) voor VVE en Energie Index Toeslag (UVP) voor Ondernemers.

Energielabels woning

Waarom heb je een energielabel nodig?

Een geldig, geregistreerd energielabel is verplicht wanneer je je huis gaat verkopen of gaat verhuren. Beschik je niet over een geldig, geregistreerd energielabel? Dan riskeer je een boete van maar liefst €435,00! Het is dus belangrijk om je hierin te verdiepen waarom dit van belang is.

Hoe werkt het - energie label advies

Hoe werkt het?

Een energielabel kan alleen geregistreerd worden door een energie label adviseur. Een energielabel is 10 jaar geldig.

Verhuren - energie label advies

Verhuren

Huurders hebben recht op informatie over het energielabel dat bij de te huren woning hoort. 

Verkopen - energie label advies

Verkopen

Wanneer je je huis wilt gaan verkopen, zorg er dan voor dat het energielabel goedgekeurd en geregistreerd is.

De voordelen van een energielabel

Energielabel aanvragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!