Energielabel bij verkopen

Je huis verkopen? Laat je energielabel zien!

Energielabel voor kopers

Wanneer je je huis wilt gaan verkopen, zorg er dan vooral voor dat het energielabel goedgekeurd en geregistreerd is. In iedere advertentie die je plaatst, van Facebook tot Funda, moet de labelklasse (A++++ t/m G) genoemd worden. Ook moet je het energielabel overhandigen aan de koper op het moment dat het huis wordt overgeschreven. Alleen zo voorkom je een flinke boete!

Belangrijk: Ga je nog dit jaar je huis te koop zetten, maar heb je nog geen geldig energielabel? Dat is tot 1 januari 2022 geen probleem. Je hoeft het energielabel, tot die tijd, nog niet te vermelden in advertenties. Heb je wel een geldig energielabel? Dan moet je het wel vermelden in advertenties. Is je woning verkocht en is de overdracht nog dit jaar? Dan heb je het energielabel wel weer nodig voor de overdracht. Heb je dan nog geen geldig energielabel? Dan is de kans op een boete aanwezig.

Energie label advies - verkopen en kopen

Waarom heb je een energielabel nodig wanneer je een woning gaat verkopen?

Een geldig, geregistreerd energielabel is verplicht wanneer je je huis gaat verkopen. Beschik je niet over een geldig, geregistreerd energielabel? Dan riskeer je een boete van maar liefst €435,00! Daarnaast is het vanaf 1 januari 2022 verplicht om bij een advertentie de labelklasse te vermelden waarbij een geldig energielabel moet zijn afgegeven.

Energielabels woning

Wat kost een energielabel?

Het energielabel kan niet zomaar door iedereen worden vastgesteld. Je schakelt hier de Energie Label Adviseur voor in. Deze adviseur komt bij je langs en neemt alle kenmerken van de woning op. De prijzen lopen uiteen van € 275,- voor een appartement tot € 375,- voor een vrijstaande woning.

De Energie Label Adviseur bepaalt de prijs van het energielabel. Wil je vooraf weten met welk bedrag jij rekening moet houden? Vraag dan een offerte aan.

Energielabel aanvragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!