Hoe werkt het?

Wat doet een energielabel voor je woning?

Waarom een energielabel voor je woning belangrijk is

Een energielabel is niet alleen belangrijk wanneer je je woning wilt verkopen of verhuren, het label, afgegeven door de Energie Label Adviseur, laat je ook zien hoe energiezuinig je huis is en wat je kunt doen om nog duurzamer te wonen.

Een geldig, geregistreerd energielabel is verplicht wanneer je je huis gaat verkopen of gaat verhuren. Beschik je niet over een geldig, geregistreerd energielabel? Dan riskeer je een boete van maar liefst € 435,00! Is het energielabel eenmaal goedgekeurd? Dan is het 10 jaar geldig.

Wil je weten welk energielabel jouw huis heeft? Kijk hier
Is er geen energielabel of is het energielabel ouder dan 10 jaar? Vraag dan nu een energielabel aan.

Energie label advies - het belang van een energielabel
Energie label advies - duurzaam energielabel

Waarom heb je een energielabel nodig?

Het handige van een energielabel is dat je in één oogopslag kunt zien hoe energiezuinig of -onzuinig een woning is. Dit is handig voor huurders en kopers. Zij weten dan direct waar ze, qua energierekening, rekening mee moeten houden. Heeft een woning energieklasse A+++ (groen en zeer zuinig)? Dan kun je rekenen op een lagere energierekening, meer wooncomfort en een lagere CO2-uitstoot. Woningen met energieklasse A+++ zijn (dus) ook nog eens beter voor het milieu. Een zeer energiezuinig huis beschikt over zeer goede isolatie, HR++ glas, energiezuinige verwarming en zonnepanelen.
Heb je interesse in een woning maar heeft deze energieklasse G (rood en zeer onzuinig)? Dan weet je dat je er veel aan zult moeten verbouwen en aanpassen om deze woning tot een comfortabel thuis te maken.

Energielabel aanvragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!